fbpx
Meteen naar de inhoud

Shop jouw favoriete items!
Gratis verzending vanaf €35,-

Op vakantie met een tweeling

Op vakantie met een tweeling | Alle tips voor het reizen met een (jonge) tweeling en baby's lees je op nikki-lauren.com
Met onze tweeling van 3 maanden oud besloten wij op vakantie te gaan. We kozen voor onze eerste vakantie met een tweeling niet voor een weekendje Center Parcs of uitwaaien op Texel. We zochten de zon op, en hebben toen de tweeling 4 weken oud was een vakantie naar Curaçao geboekt. Als ze 3 maanden oud zijn kunnen ze nog makkelijk op schoot in het vliegtuig, slapen ze veel en kunnen ze ook nog lekker mee in het tijdverschil, dachten we.

Op vakantie met een tweeling van 3 maanden oud

Een paar weken voor vertrek begon het toch te kriebelen, hoe gaan we dat doen? We moeten alles mee zoals een Kinderwagen, lakentjes, hydrofiele doeken, speeltjes, kleding, luiers, voeding en dan ben ik vast nog een paar dingen vergeten.

Van te voren konden we op internet een aantal goede tips vinden over het reizen met jonge kinderen. Maar over het reizen met een jonge tweeling kon ik niets vinden. Daarom deel ik graag mijn ervaring over onze vakantie met een tweeling én tips met jullie.

5 tips voor een vakantie met een tweeling 

Allereerst, een goede voorbereiding is het halve werk! Als je zelf goed weet wat je allemaal nodig hebt, kan je gerust op vakantie. En als je zelf rustig bent….. Juist, dan zijn je kinderen dat ook.

Kinderwagen:

Dit was voor mij het grootste obstakel. Hoe gaan we die grote wagen mee krijgen? En hoe krijgen we onze mooie Bugaboo – die meer waard is dan mijn tweedehands auto – onbeschadigd in Curaçao? Wij kozen ervoor om de complete kinderwagen mee te nemen en op Schiphol te zien of de wagen mee mocht door de douane. We hadden geluk, we hoefden de kinderwagen niet in te checken en hij mocht mee tot aan de gate. Dit was fijn voor de baby’s. Zo konden zij op Schiphol nog lekker eventjes slapen in de wagen. Aangekomen bij de gate hebben wij de kinderwagen ingepakt in de transporttas en hebben wij de baby’s gedragen in de draagzak. Onbeschadigd kwam de wagen aan in Curaçao (thank lord!). Let op: niet bij alle airlines en vluchten kan de kinderwagen mee tot aan de gate, check de website van Schiphol voor meer informatie. 

Vliegen met 2 baby's:

In het zonovergoten Curaçao zit je niet zomaar. Eerst moesten we nog minimaal 11 uur vliegen met twee baby’s op schoot. Wij hebben voor deze lange reis twee Deryan Airtravellers aangeschaft. Dit is een vliegtuigbedje (matrasje) voor op schoot met een slaapzakje. De kinderen vonden dit heerlijk, en wij ook (want we kregen geen last van een slapende arm of tintelende benen). De grootste angst van ouders is natuurlijk dat je 11 uur lang een huilend kind op je arm hebt (laat staan, twee kinderen). Helaas kan je je hier van te voren niet op voorbereiden. Wel is het een tip om 10 minuten voor het opstijgen en landen neusspray aan je kindje te geven en tijdens het opstijgen en landen je kind te voeden. Zo heb je minder kans dat je kindje last krijgt van zijn oortjes (althans, dat wordt gezegd). 

Naar het strand:

Vroeger (lees: 1 jaar geleden) kon ik nog hele dagen bakken in de zon tijdens mijn vakantie. Deze vakantie ging dat iets anders. Tijdens een stranddagje zorgden we ervoor dat we een schaduwrijk plekje bemachtigde. Ik had een Deryan Travel Cot mee. Dit is een tentje speciaal voor baby’s en peuters welke beschermt tegen de zon en ongedierten. Hang er wat speeltjes in, en je hebt meteen een babygym. Ook hebben we in Curaçao voor het eerst gezwommen met onze kleintjes. Ingesmeerd met factor 50 en met een zonnehoedje op hebben ze heerlijk genoten van de Caribische zee.

Uiteten met twee baby's:

Het voordeel van vakantie met hele jonge kinderen in het buitenland, is dat je wat makkelijker uiteten kan gaan. Het klimaat is goed en het is al vroeg donker. Wij gaven onze kinderen om 19.00 uur hun laatste flesje en brachten ze naar bed. Tijdens onze vakantie in Curaçao was hun bed tot 23.00 uur de kinderwagen.  Zodra de kinderen na 19.00 uur sliepen gingen wij lekker uiteten en stonden de kinderen gewoon naast onze tafel. Ze sliepen heerlijk door in de kinderwagen. Nietwetend dat ze samen met papa en mama hebben zitten borrelen en eten. Helaas kan ik een paar jaar later zeggen dat deze fase maar even heeft geduurd en we daarna veel meer gebonden waren aan vaste slaapplekken en tijden. 

Slapen op vakantie:

Voor onze eerste vakantie met de tweeling hebben wij gekozen voor een appartement direct aan zee met een eigen keuken en lekker ruim balkon. Thuis probeerden wij voor de baby’s zoveel mogelijk rust, regelmaat en reinheid te creëren, en dit wilden we op vakantie zoveel mogelijk proberen door te zetten. Na een ochtend touren over het eiland Curaçao of chillen op het strand, legden we de kinderen ‘s middags op bed en konden wij ondertussen genieten van het zonnetje op het balkon. 

Op vakantie met een tweeling | Alle tips voor het reizen met een (jonge) tweeling en baby's lees je op nikki-lauren.com

Schiphol & vliegen met een tweeling 

Gezinnen met jonge kinderen hebben op Schiphol (en andere vliegvelden) voorrang bij het instappen. Zo heb je de tijd en ruimte om je kinderwagen af te geven en rustig je plekje te vinden in het vliegtuig.  Als je reist met een tweeling zijn veel mede-reizigers je ook bereid om te helpen (is onze ervaring). Wij zaten in het vliegtuig naast een dame die toevallig oma was van een tweeling. Als we zelf even handen te kort hadden, bood deze mevrouw aan om even te helpen door een kindje op schoot te nemen of een koffertje te pakken. 

Conclusie: reizen met twee baby’s

Al met al, voor iedereen die twijfelt om met een (of meerdere) baby(‘s) op reis te gaan, gewoon doen (mits daar natuurlijk alle mogelijkheden en omstandigheden naar zijn)! Oke, het is veel werk en je hebt veel bagage (zoals bijvoorbeeld de Airtravellers, speeltjes & goede draagzakken). Maar als je zelf relaxt bent, dan zijn je kinderen dat ook! Zorg dat je alles op een rijtje hebt, en de juiste spullen meeneemt. Dan ga je ongetwijfeld een heerlijke vakantie beleven met jullie tweeling.

Fijne vakantie!

P.s. meer lezen? Ik vertel je onder andere meer over het eerste jaar met een tweeling en het leven met een peutertweeling. En natuurlijk vind je in onze webshop de leukste tweeling rompertjes en t-shirts welke een musthave zijn voor de eerste vakantie van de kinderen! 

Delen

Meer lezen?

Shop de leukste items voor
baby's, kids & twins!

Jut & Jul | Shop online op nikki-lauren.com | De webshop met de leukste setjes voor een tweeling