Op vakantie met een tweeling

Op vakantie met een tweeling | Alle tips voor het reizen met een (jonge) tweeling en baby's lees je op NIKKI-LAUREN.COM
Met onze tweeling van 3 maanden oud besloten wij op vakantie te gaan. We kozen voor onze eerste vakantie met een tweeling niet voor een weekendje Center Parcs of uitwaaien op Texel. We zochten de zon op, en hebben toen de tweeling 4 weken oud was een vakantie naar Curaçao geboekt. Als ze 3 maanden oud zijn kunnen ze nog makkelijk op schoot in het vliegtuig, slapen ze veel en kunnen ze ook nog lekker mee in het tijdverschil, dachten we.

Hoe gaan we dat doen, op vakantie met een tweeling van 3 maanden?

Een paar weken voor vertrek begon het toch te kriebelen, hoe gaan we dat doen? We moeten alles mee. Kinderwagen, lakentjes, hydrofiele doeken, speeltjes, kleding, luiers, voeding en dan ben ik vast nog een paar dingen vergeten.

Van te voren kon ik een aantal goede tips vinden voor het reizen met jonge kinderen. Maar over het reizen met een jonge tweeling kon ik niets vinden. Daarom deel ik graag mijn ervaring over onze vakantie met een tweeling én tips met jullie.

Allereerst, een goede voorbereiding is het halve werk! Als je zelf goed weet wat je allemaal nodig hebt en dit ook mee hebt. Dan kan je gerust op vakantie. En als je zelf rustig bent….. Juist, dan zijn je kinderen dat ook.

Alle tips voor een vakantie met een tweeling op een rijtje: 

Kinderwagen:

Dit was voor mij het grootste obstakel. Hoe gaan we die grote wagen mee krijgen? En hoe krijgen we onze mooie Bugaboo – die meer waard is dan mijn tweedehands auto – onbeschadigd in Curaçao? Wij kozen ervoor om de complete kinderwagen mee te nemen en op Schiphol te zien of de wagen mee mocht door de douane. We hadden geluk, we hoefden de kinderwagen niet in te checken en hij mocht mee tot aan de gate. Dit was fijn voor de baby’s. Zo konden zij op Schiphol nog lekker eventjes slapen in de wagen. Aangekomen bij de gate hebben wij de kinderwagen ingepakt in de transporttas en hebben wij de baby's gedragen in de draagzak. Onbeschadigd kwam de wagen aan in Curaçao (thank lord!).

Vliegen met 2 baby's:

In het zonovergoten Curaçao zit je niet zomaar. Eerst moesten we nog minimaal 11 uur vliegen met twee baby’s op schoot. Wij hebben twee Airtravellers aangeschaft. Dit is een soort matrasje die je in de lucht opblaast met een slaapzakje eraan vast. Dit matrasje kan je op je schoot leggen. De kinderen vonden dit heerlijk, en wij ook. Geen last van een slapende arm of tintelende benen. Ook is de angst van iedere ouder dat je 10 uur lang een huilend kind op je arm hebt. Laat staan twee huilende kinderen. Dit kan je van te voren niet voorbereiden. Wel is het een tip om 10 minuten voor het opstijgen en landen neusspray aan je kindje te geven en tijdens het opstijgen en landen je kind te voeden. Zo heb je minder kans dat je kindje last krijgt van zijn oortjes. Wij hadden de hele vlucht twee vrolijke baby’s.

Het strand:

Vroeger (lees: 1 jaar geleden) kon ik nog hele dagen bakken in de zon tijdens mijn vakantie. Deze vakantie ging dat iets anders. Als we naar het strand gingen zorgden we ervoor dat we een schaduwrijk plekje bemachtigde. Ik had een Travel Cot mee. Dit is een tentje die UV beschermend is en beestjes tegenhoudt. Hier hadden we met schoenveters en meegenomen speeltjes ook nog een soort babygym in gemaakt en de kinderen hadden de tijd van hun leven in het tentje. Ondertussen kon ik naast de parasol af en toe van wat zonnestralen genieten. Ook hebben we in Curaçao voor het eerst gezwommen met onze kleintjes. Ingesmeerd met factor 50 en met een zonnehoedje op hebben ze heerlijk genoten van de Caribische zee.

Uiteten:

Wat ideaal is aan op vakantie gaan met baby’s is dat je nog ‘normaal’ uiteten kunt. Volgend jaar zitten we waarschijnlijk om 17.00 uur in het pannenkoekenrestaurant, dus we hebben er nog even van genoten. Wij gaven onze kinderen om 19.00 uur hun laatste flesje en brachten ze naar bed. Hun bed was tijdens de vakantie ’s nachts de kinderwagen. Als de kinderen sliepen gingen wij lekker uiteten en stonden de kinderen gewoon naast onze tafel. Ze sliepen heerlijk door in de wagen tot de volgende ochtend. Nietwetend dat ze samen met papa en mama hebben zitten borrelen en eten.

Slapen:

Wij hadden voor ons verblijf gekozen voor een appartement met een lekker ruim balkon. Ik probeer voor de baby’s thuis zoveel mogelijk rust, regelmaat en reinheid te creëren. Dit hoopte ik ook een heel klein beetje door te zetten op vakantie. Dus ’s middags gingen de kinderen lekker even slapen op een koele kamer in hun bedje en mama ging lekker een boekje lezen op het balkon.

Als eerste instappen en doorlopen bij de douane:

Als je reist met een tweeling zijn allemaal mensen je ook bereid om te helpen. Wij zaten in het vliegtuig naast een oma die twee tweelingen als kleinkinderen had, dus die vond het prachtig. Als we heel even handjes nodig hadden konden we gerust even een baby aan haar geven. Maar ook mag je als eerste instappen en doorlopen bij de douane.

Al met al, voor iedereen die twijfelt om met een baby(‘s) op reis te gaan. Gewoon doen! Oke, het is veel werk en je moet veel meenemen (wees voorbereid met bijvoorbeeld de Airtravellers, speeltjes & goede draagzakken). Maar als je zelf relaxt bent, dan zijn je kinderen dat ook! Zorg dat je alles op een rijtje hebt, en de juiste spullen meeneemt. Dan ga je ongetwijfeld een heerlijke vakantie beleven met jouw tweeling.

Fijne vakantie!

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer lezen?

Cadeautips

Grappige (tweeling) rompertjes

Wie ga jij verrassen met een van onze grappige rompertjes? Is het die ene collega die vertelde dat hij vader wordt? Wordt een grappig kraamcadeautje of wil je met een grappig (tweeling) rompertje een zwangerschap aankondigen? Wij zetten de leukste grappige (tweeling)rompertjes op een rijtje!

Kraamtijd

Kraamcadeau voor een tweeling

Tips voor een kraamcadeau voor een tweeling. Het geven van een geschikt kraamcadeau, kan namelijk best lastig zijn. Toch wil je graag een leuk en passend kraamcadeau geven voor een pasgeboren baby. En wat geef je nou als kraamcadeau voor een tweeling?

Shop de leukste items voor
baby's, kids & twins!

Jut & Jul | Shop online op NIKKI-LAUREN.COM | De webshop met de leukste setjes voor een tweeling